Balení nás baví!

Ve FO FRESH se snažíme vše dělat poctivě, zodpovědně a jinak než ostatní. Tím "jinak" však není snaha se za každou cenu odlišit, ale pokud možno vždy nabídnout Vám, našim zákazníkům, něco navíc. To platí i v případě balení Vašich zásilek, kde jsme dali hlavy dohromady, strávili mnoho dnů a nocí vymýšlením, zkoušením, experimentováním a také počítáním. Výsledkem je podoba zásilky a každé položky v ní, která je mechanicky odolná, designově působivá a ekologicky šetrná.

Pojďme se tak trochu víc podívat na to, co všechno se nachází uvnitř každého balíčku mimo samotných ingrediencí, jak jsou zabaleny skleněné nebo křehké obaly, jaké materiály jsme k balení využili, jakými zásadami se při balení řídíme anebo například na to, jakým způsobem balení každého typu produktu, resp. každé edice zkoušíme.

Balení křehkých předmětů

Základem bylo skloubit funkci i design

To, že musíme veškerý obsah zabalit tak, aby byla každá ingredience dostatečně ochráněna před mechanickým poškozením, bylo od začátku jasné. Pro nás to však nebylo dostatečné, jelikož jsme Vám chtěli poskytnout mnohem větší zážitek spojený s našimi produkty. Jak to nakonec dopadlo můžou naši zákazníci posoudit z každého balení - každý křehký kousek, a především pak produkty ve skleněných obalech jsou designově baleny do hedvábného a voštinového papíru, přičemž jako doplněk se na většině nachází převaz barevnou stuhou či motouzem.

Designové balení

Správná krabice vyžaduje svůj čas

Všehovšudy si současná podoba krabice vybrala nejvíce času, který jsme věnovali do balení, což se za nás rozhodně vyplatilo. Velikost krabice a obsah jednotlivých edic je na míru sladěn tak, aby veškeré ingredience byli dostatečně chráněny, volné prostory vyplněny, a i přesto byl zachován důraz na design. Vše je úhledně schováno pod hedvábným papírem; případná brožura dotváří působivý dojem.

Vnitřek krabice pak navíc obsahuje několik užitečných informací a doprovodných textů, které zpříjemní zážitek z rozbalování.

Nedílnou součástí každé krabice je na závěr velká samolepka, která funguje jako ochrana krabice před nežádoucím vniknutím. Každá edice má svoji speciální podobu a unikátní barvu, která napomáhá v orientaci mezi produkty. Každá samolepka navíc obsahuje etiketu se jménem toho z nás, kdo vlastnoručně balíček zabalil.

Ekologicky zabalená zásilka

Cesta za odolností vedla přes řadu pokusů

Nebylo tomu tak vždy, co naše balení vypadalo jako dnes. Testování odolnosti v praxi nás dovedlo k tomu, že dnes k Vám putuje každá zásilka zabalena do dodatečné vrstvy papíru, který ji chrání před zašpiněním - to se lehko stane, pokud je balík převážen na dně dopravního prostředku, povětšinou podlaze dodávek a nákladních vozů našich přepravců. 

Jedním z důležitých požadavků většiny dopravců je pak mechanická odolnost, kdy musí každý balíček zvládnout tíhu hromady dalších, nebo vydržet pád z určité výšky. Během našeho testování jsme tyto požadavky několikrát navýšili a po dobu pár dnů testovali. No, co si budeme, třímetrový let vzduchem a dopad na tvrdou dlažbu se na estetice krabice již trochu podepsal a nějaký ten omačkaný roh se našel, avšak obsah zůstal i tak nedotčen, což bylo pro nás to nejdůležitější.

Vážíme si naší přírody

Už jste se dočetli, jak je pro nás důležité balit Vaše zásilky dostatečně odolně a současně esteticky; zbývá už jen poslední bod, a tím je udržitelnost. Pokud jste našimi zákazníky, případně pokud jste již navštívili stránku O nás, dozajista víte, jak moc nám záleží na naší přírodě. Není pro Vás tak překvapením, že na toto téma dbáme i v případě balení. Proto jsou veškeré materiály vyrobeny z přírodních materiálů, ve většině případů z recyklovaných materiálů a všechny také recyklovatelné jsou - od voštinového, či hedvábného papíru, přes přírodní motouzy, až po papírové pásky a obaly. Na toto téma také myslíme v případě faktur, které od nás obdržíte v elektronické formě, případně si je můžete stáhnout po přihlášení do svého účtu, který si u nás můžete založit.

Výjimka potvrzující pravidlo

Vymýšlení, hledání a testování je věc úctyhodná a bezesporu nás dovedla k odolnému, ekologickému a pevně doufáme i hezkému balení. Avšak i mistr tesař se někdy utne a může nastat situace, kdy zásilka dorazí jinak než dle očekávání, případně poškozena. Pokud je závada na naší straně, zjednáme okamžitě nápravu. Pokud dojde k poškození během dopravy, to už je bohužel není zcela v naší zodpovědnosti - i přesto jsme tu pro Vás a s reklamací u dopravce Vám pomůžeme ze všech sil. Veškeré potřebné informace týkající se reklamace zboží, včetně všech postupů, formulářů a náležitostí najdete na stránce Reklamace a vrácení zboží.